Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Ας κλάψουμε για την ΕΡΤ..

Το blog εδώ και αρκετό καιρό δεν λειτουργεί όπως έχετε παρατηρήσει. Ο,τι θέλω να πω το λέω μέσω facebook,twitter κ.α. "αντικοινωνικά" δίκτυα.


Αλλά αυτό που γίνεται με την ΕΡΤ από προχθές δεν σχολιάζεται σε 5-10 γραμμές στο Facebook πόσο μάλλον με 160 χαρακτήρες του twitter.

Δεν ξέρω αν το μάθατε αλλά έκλεισε η ΕΡΤ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που δημιουργήθηκε είναι το..
 ..ποια κανάλια θα είναι τώρα στις θέσεις 1-2-3 των τηλεκοντρόλ.
Καιρός ήταν να κλείσει..Άργησε κιόλας.
Η ΕΡΤ όπως ήταν δεν προσέφερε τίποτα.

Πρώτο σχόλιο: Από τους χιλιάδες εργαζόμενους υπήρχαν κάποιοι ήταν άνθρωποι του μεροκάματου που έβγαζαν 800euro δουλεύοντας 12ωρα και βάλε. Αλλά έλα που και ένα μεγάλο ποσοστό έξυνε τα παπάρια του και έπαιρνε χιλιάδες euro κάθε πρώτη του μηνός. Τόσα χρόνια δεν έγινε τίποτα. Ήρθε ο καιρός το σάπιο δέντρο να κοπεί από την ρίζα. Μεσοβέζικες λύσεις δεν θέλουμε. Ή όλα ή τίποτα.
Δεν φτάνει που έπαιρναν μισθό όσα εσύ παίρνεις σε 2 χρόνια, έκαναν και απεργίες επί απεργιών.
Τα τελευταία δυο χρόνια η ΕΡΤ έκανε απεργία συνολικής διάρκειας πάνω από τον ένα χρόνο.
Εγώ ξέρω ότι όταν κάποιος απεργεί δεν παίρνει και μισθό. Στον λογαριασμό της ΔΕΗ όμως δεν είδα κανένα μήνα να λείπει η συνδρομή για την ΕΡΤ. Ξεφτιλισμένα και τιποτένια παπαγαλάκια της κυβέρνησης. Εσείς κάνατε απεργίες κι εγώ πλήρωνα κανονικά. Που πήγαν τα λεφτά; ΟΕΟ; Όταν η βρωμιάρα η ΕΡΤ έδινε 10 εκατομμύρια ευρώ στον ΟΣΦΠ και άλλα τόσα στον ΠΑΟ για να δείξει τα παιχνίδια τους σε αυτό το μπουρδέλο πρωτάθλημα δεν χαλάστηκε κανένας, τότε επένδυε στο προϊόν η ΕΡΤ.
Οι λίγοι τίμιοι που δούλευαν στην ΕΡΤ απλά τους πήρε η μπάλα. Έτσι είναι αυτά. Με κλανιές αυγά δεν βάφονται. Φυσικά από όταν έκλεισε η ΕΡΤ η Στάη βαράει κάτι 12ωρα μπροστά στην κάμερα. Τι έγινε Στάη; Δεν απεργείς σήμερα;


Δεύτερο σχόλιο: Η ΕΡΤ είπαμε είναι τραγική. Αλλά πιο τραγικοί είναι κάτι νούμερα που κλαίνε για το κλείσιμό της. Κάτι παρολίγον δημοσιογράφοι, αυτοί ντε που και καλά σχολιάζουν από ένα διαφορετικό πρίσμα τις εξελίξεις. Ένα πρίσμα που μόνο αυτοί έχουν την δυνατότητα να αντιλαμβάνονται. Αυτοί που δεν υπήρξε μετάδοση της ΕΡΤ και να μην βγάλουν χολή για το σαρδάμ του Θεοφιλόπουλου, για το ΕΡΤ HD που δεν πιάνει 100% σήμα στο κατσικοχώρι τους και για τον καπουτζίδη που άργησε 30 δευτερόλεπτα να μας πει ότι πήρε την eurovision μαθηματικά το Περού. Τώρα όλοι αυτοί κλαίνε. Κλαίνε τα λιμοτάγαρα, οι αιώνιοι γλύφτες, οι οσφυοκάμπτες με την έφεση στο σκύψιμο.Και αν τύχει και ανοίξει πάλι, θα αρχίσουν ξανά τα ίδια. Είναι αυτοί που και ολόκληρη η χώρα να κλείσει θα έχουν δουλεία με βαρβάτο μισθό.


Τρίτο σχόλιο: Η και καλά απεργία υποστήριξης στην ΕΡΤ από τα άλλα ΜΜΕ. Εντάξει Πρετεντέρη, έπεισες. Απεργείς για να στηρίξεις την ΕΡΤ. Όπως απεργούσες και όταν η μισή Ελλάδα ήταν στους δρόμους. Όπως απεργείς πάντα όταν κάτι μεγάλο προερχόμενο από τον λαό πάει να γίνει.
Όταν άλλοι κλάδοι όμως απεργούσαν (ταξιτζήδες,λιμενεργάτες ,οδηγοί λεωφορείων κτλ) ήσουν στις επάλξεις. Ξεφτιλίζεστε κι άλλο τσατσάκια. Δεν είστε ίσα με τους πολιτικούς, είστε χειρότεροι.
Τώρα που δεν υπάρχει ΕΡΤ το τέλος που πληρώνουμε στην ΔΕΗ μάλλον θα πηγαίνει στο MEGA.


Τέταρτο σχόλιο: Η λύση δεν είναι στο κλείσιμο της ΕΡΤ. Είμαστε 10 εκατομμύρια λαός. Δεν θέλουμε 5 τηλεοπτικά δημόσια κανάλια και 15 ραδιοφωνικά. Δεν θέλουμε ανταποκριτή στην Αντίς Αμπέμπα χωρίς λόγο.
Φτιάξε ένα τηλεοπτικό κανάλι + το ΕΡΤ HD που θα παιζουν μόνο ειδήσεις,αθλητικά και πολιτισμικά γεγονότα. Δεν είναι ανάγκη να παίζουν τις ίδιες ειδήσεις τρία διαφορετικά κανάλια απλά με άλλους δημοσιογράφους. Και στο ραδιόφωνο δεν χρειάζονται 15 σταθμοί. Ένας αθλητικός,ένας ειδησεογραφικός και ένας μουσικής,τέχνης και πολιτισμού (χωρίς ακροαματικότητα αλλά δεν πειράζει) είναι αρκετοί. Μπορείς να τα κάνεις; Καλώς. Καν' τα. Δεν μπορείς; Δεν πειράζει, αλλά κόψε το τέλος της ΕΡΤ από τον λογαριασμό της ΔΕΗ.


Πάω να συνεχίσω τα κροκοδείλια δάκρυα στο twitter και στο Facebook. Καλή σας μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου