Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Το τσάμπα πέθανε αλλά εμείς ποτέ No.2

Μετά το Το τσάμπα πέθανε αλλά εμείς ποτέ No.1 ήρθε η ώρα για το δεύτερο μέρος με τα υπόλοιπα "tips" για να την βγάζει κάποιος πιο οικονομικά.








Πάμε να δούμε τους νέους τρόπους να μειώσουμε ακόμα περισσότερο τα έξοδά μας...



Internet. Γιατί να πληρώνεις 20,30 ακόμα και 40 euro τον μήνα για να έχεις internet την στιγμή που τόσοι γείτονες έχουν ξεκλείδωτα τα router τους; Αν δεν μένεις σε κάποια απομονωμένη μονοκατοικία σίγουρα το Laptop/Smartphone σου θα πιάνει πάρα πολλές συνδέσεις. Κάποιες από αυτές σίγουρα θα είναι ξεκλείδωτες. Φυσικά αν έχεις καλές σχέσεις με τους γείτονες μπορείς να ζητήσεις και κωδικό από κάποιους. Έστω και από ντροπή όλο και κάποιος θα στον πει.



Κολόνιες,σαμπουάν. Φίλε αναγνώστη πρέπει να αντιληφθείς ότι μπορείς να αλλάζεις κολόνια κάθε εβδομάδα χωρίς να δίνεις ούτε ένα euro. Μπορείς να χρησιμοποιείς σαμπουάν χωρίς να το αγοράζεις. Τα Hondos είναι το μέρος που θα λατρέψεις. Κάθε κατάστημα τέτοιου είδους έχει άπειρα δείγματα που θα τα πάρεις πολύ εύκολα χωρίς να πληρώσεις. Φυσικά το τσάμπα θα το πάμε και ένα βήμα παραπέρα. Αν έχετε ένα ραντεβού που θέλετε να εντυπωσιάσετε θα πάτε στα εν λόγω καταστήματα. Θα διαλέξετε κάποια από τις πανάκριβες κολόνιες και απλά θα την δοκιμάσετε. Μία όμως, γιατί αλλιώς θα μπερδευτούν τα αρώματα. Μόλις την ¨δοκιμάσετε" θα κάνετε ότι σκέφτεστε,ή θα πείτε στην πωλήτρια ότι θα το σκεφτείτε σπίτι σας,ή ότι δεν σας άρεσε και θα φύγετε.



Στο Super Market. Εδώ υπάρχουν προσφορές σχεδόν ανά τριήμερο. Δηλαδή Δευτέρα με Τετάρτη φέτα Βαγδάτης μόνο 4.99 και Πέμπτη με Σάββατο σολομός λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου 7.99/κιλό. Όλα τα σούπερ μάρκετς έχουν τέτοιες προσφορές που μπορείτε να επωφεληθείτε. Αλλά θα πάμε και ένα βήμα πιο κοντά στο τσάμπα. Εδώ ο παράδεισος βρίσκεται στον πάγκο με τα τυριά και τα αλλαντικά. Κανονίστε να πάτε στο Σούπερ περίπου το μεσημεράκι που θα πεινάτε. Ζητήστε να δοκιμάσετε ελιές, τυριά,κασέρια, σαλάμια και στο τέλος πάρτε για ξεκάρφωμα 1/4 κιλού τυρί (το πιο φτηνό) και καμιά δεκαριά φέτες σαλάμι. Το καλύτερο είναι όταν μέσα στο κατάστημα υπάρχει κάποιο σταντ κάποιας εταιρίας που θέλει να διαφημίσει το προϊόν της. Σε αυτή την περίπτωση δεν χρειάζεται καν να ζητήσεις, σε μπουκώνουν από μόνοι τους. Είχα τύχει μια φορά σε μεγάλη αλυσίδα που στο σταντ έψηναν ολόκληρα τοστ. Καλή όρεξη!



Στην καφετέρια. Είχα γράψει στο πρώτο μέρος τρόπο για να πίνετε τον καφέ σας χωρίς έξοδα. Αλλά αν κάποια φορά ΠΡΕΠΕΙ να πάτε σε κάποια καφετέρια κοιτάξτε να το εκμεταλλευτείτε. Απλά τσεπώστε όλους τους φακέλους με ζάχαρη/μέλι/κανέλα που θα σας φέρουν. Δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε ποτέ ζάχαρη και μέλι.Και μην ξεχάσετε να πάρετε των κωδικό του wifi. Θα σας χρειαστεί ακόμα και αν δεν ξανακαθίσετε ποτέ στην καφετέρια.


Αυτά προς το παρόν...Αν κλείσουν και οι "ελληνικές" τράπεζες θα γράψω και βιβλίο... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου