Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Χειμωνιάτικη επίσκεψη στην Ικαρία (p.2)


Συνεχίζουμε το προηγούμενο άρθρο με επισκέψεις σε κάποια σημεία της βόρειας πλευράς του νησιού.

Στο τέλος της ανάρτησης πληροφορίες για μελλοντικές αναρτήσεις σχετικά με την Ικαρία.

Πρώτη επίσκεψη στο φράγμα στο..
 ..Πέζι. Χωρητικότητα περίπου 1εκ. κυβικά μέτρα νερό. Κατασκευάστηκε το 1995.

Το φράγμα από το απέναντι βουνό







Ακολουθεί το St James' Park.Όχι το γηπεδάκι στην Αγγλία.. Εδώ μιλάμε για το κανονικό  Βρίσκεται στο χωριό "Άγιος Δημήτρης". Στο γήπεδο αγωνίζεται η ομαδάρα μας, ο Διαγόρας Ραχών Ικαρίας με έτος ίδρυσης το 1933. Πρόσφατα εγκαταστάθηκε φυσικός χλοοτάπητας και προβολείς για να περάσουμε τους ελέγχους της UEFA λόγω της συμμετοχής μας στο Champions League τα επόμενα χρόνια.







Παρακάτω το ένα από τα 3 γυμνάσια του νησιού. Από τα παράθυρα του πάνω ορόφου η θέα είναι φανταστική. Η αυλή στον πάνω όροφο γινόταν γήπεδο χάντμπολ και 5x5 επί εποχής μου.






Πάμε στον Αρμενιστή. Το χωριό τον χειμώνα είναι πιο έρημο και από ελληνικό γήπεδο σε αγώνα Πλατανιάς - Κέρκυρα. Το καλοκαίρι ξεπερνάει και το Maracana

Από την μικρή παραλία του Αρμενιστή



Ο παλιός μύλος που σκουριάζει

Το λιβάδι και στο βάθος η μεσακτή.
Πάνω από τον Αρμενιστή

Κάποτε ήταν πευκοδάσος που έφτανε κυριολεκτικά μέχρι την θάλασσα. Μετά την φωτιά και με αναδασώσεις κάτι πάει να γίνει πάλι. 
Τραβηγμένη πάνω από τον Αρμενιστή



Από τον μόλο

Από τον μόλο προς λιβάδι και μεσακτή







Από το χωριό Προεσπέρα
Από τις επόμενες τρεις φωτογραφίες δεν ήξερα ποια να βάλω. Πολύ καθαρή η ατμόσφαιρα από το βουνό πάνω από την Προεσπέρα.


Στο πολύ βάθος η Σάμος


Το έργο που γίνεται εδώ και μερικά χρόνια και θα γίνεται για πολλάαα ακόμα. Το concept είναι να γίνει μια δεξαμενή νερού στο βουνό και μια κοντά στη θάλασσα ώστε να φτιάξει υδροηλεκτρικό εργοστάσιο η ΔΕΗ.




Πάνω από την Ικαρία

Πάνω από τη Λήμνο



Προσγείωση στη Λήμνο

Αεροδρόμιο Λήμνου




Πάνω από τη Χαλκιδική





Τέλος, το βίντεο από την προσγείωση στο αεροδρόμιο Μακεδονία.




Κατά την διάρκεια του έτους θα υπάρχουν και άλλα αφιερώματα με άλλα σημεία και πληροφορίες. Το επόμενο θα είναι μέσα στο Πάσχα και το μεθεπόμενο αρχές Ιουνίου, περισσότερο με πληροφορίες και tips για όσους θα επισκεφτούν το νησί μέσα στο καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου