Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Περί αναψυκτικών..

Αφορμή για αυτό το κείμενο είναι τα ελληνικά αναψυκτικά, τα οποία ανταγωνίζονται επάξια τους κολοσσούς όπως την Coca Cola και την Pepsico. 

Ελληνικά αναψυκτικά αλλά κυρίως καινούριες ιδέες. Ο λόγος για τα..


Green Cola και MAST
         Μέχρι τώρα είχα δοκιμάσει μόνο το Mast. Εδώ και κάποιους μήνες δοκίμασα και την Green Cola. Οπότε μάλλον κάτι καλό συμβαίνει εδώ. Το MAST είναι ένα ελληνικό αναψυκτικό από την Χίο και όπως καταλαβαίνουμε από το όνομα είναι με γεύση μαστίχα. Φυσική μαστίχα όμως όχι την τεχνητή κινέζικη μαστίχα που εισάγουμε με τους τόνους. Την οποία χρησιμοποιούν όλα τα ζαχαροπλαστεία/φούρνοι και πουλιέται στα καταστήματα σαν ελληνική. Αυτό το αναψυκτικό όσο και αν ακούγετε περίεργο το δοκίμασα σε ένα περίπτερο στο κέντρο της Λάρισα. Είχε 5-6 κουτάκια όταν πήγα. Την δοκίμασα και μου άρεσε. Την επόμενη μέρα που πήγα είχαν μείνει 2 κουτάκια τα οποία και πήρα. Δεν ξαναέφερε ποτέ ο περιπτεράς MAST. Πριν ένα χρόνο που ήμουν στη Χίο φυσικά ξαναήπια MAST. Δεν το βρίσκεις με τίποτα αλλά είναι πολύ πιο γευστικό από τις πορτοκαλάδες/λεμονάδες κτλ που καταναλώνονται κατά χιλιάδες. Και αν είναι να πιω νερό με ζάχαρη προτιμώ να έχει μέσα μαστίχα παρά τεχνητά αρώματα πορτοκαλιού.       
         Το δεύτερο αναψυκτικό είναι η Green Cola. Η καλύτερη "απομίμηση" Coca Cola που έχω βρει. Την παρασκευάζει το εργοστάσιο που παρασκεύαζε επί 25 χρόνια την Coca Cola για λογαριασμό της 3Ε όποτε κάτι θα ήξεραν για να την κάνουν παραπλήσια. Πέρα όμως από αυτό τα θετικά είναι αλλού. Φτιάχνεται όπως λέει με φυσική καφεΐνη,γλυκαντικά από το φυτό Στέβια και δεν έχει συντηρητικά και φωσφορικό οξύ.. Για όσους πίνουν αναψυκτικά τύπου Cola είναι ότι πιο κοντά στην Coca Cola και την Pepsi αλλά είναι Green! (και Greek)
         Φυσικά δεν ξεχνάμε και το ξυνό νερό Φλώρινας που μπορούμε να βρούμε σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ εδώ και χρόνια. Πλέον κανένα ανθρακούχο νερό δεν είναι φυσικό. Ήταν κάποτε η Σουρωτή αν θυμάμαι καλά αλλά πλέον και αυτή είναι τεχνητά φτιαγμένη. Δεν μιλάμε για tuborg κτλ που εκεί μέχρι και το νερό μπορεί να είναι χημικά φτιαγμένο. Το ξινό νερό εμφιαλώνεται κατευθείαν από την πηγή. Αρκετοί κάτοικοι του χωριού και των γύρω περιοχών το πίνουν αντί νερού γιατί το έχουν συνηθίσει και φυσικά το βρίσκουν δωρεάν στην πηγή. Εμείς που ήμαστε πιο μακριά το πίνουμε για αναψυκτικό και χωνευτικό. Απλό νερό με κάποιες επιπλέον ιδιότητες που μπορεί να αντικαταστήσει την σόδα αλλά και τα αναψυκτικά στο ψυγείο σας.
         Δεν είναι δυνατόν και δε θα γίνει ποτέ το καταναλωτικό κοινό να προτιμήσει τέτοια προϊόντα για διάφορους λόγους. Μέχρι και η Pepsico δέχεται αθέμιτο ανταγωνισμό από την Coca Cola στην Ελλάδα πόσο μάλλον μικρότερες εταιρίες και συνεταιρισμοί. Εγώ σας προτρέπω να τα δοκιμάσετε και που ξέρετε, μπορεί και να σας αρέσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου